Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Freshng - AGF-software

PROFESSIONELE SOFTWARE VOOR AGF BEDRIJVEN

RPO ICT Oplossingen voor AGF bedrijven
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Ogisng Software voor Vastgoedbeheer

PROFESSIONELE SOFTWARE VOOR VASTGOEDBEHEER

Balk Ogisng Software voor Vastgoedbeheer
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Logisticsng 3PL Software voor op- en overslag

3PL SOFTWARE VOOR OP- EN OVERSLAG

Logisticsng 3PL Software voor op- en overslag
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide background

ONZE SOFTWARE PAKKETTEN

ONTDEK ONZE NEXT GENERATION SOLUTIONS

Software oplossingen Standaar en Maatwerk oplossingen

Mulder Onions BV

Volledige verhuizing ICT-omgeving in een weekend

REF MulderOnions Al 25 jaar werken Mulder Onions en RPO samen. De samenwerking startte in 1992, toen koos Mulder voor de software totaaloplossing Freshng. De overige ICT werkzaamheden werden door The Greenery uitgevoerd, het moederbedrijf van Mulder. Vorig jaar juli bereikten The Greenery en Mulder Onions BV een akkoord over een management buy-out van het uienbedrijf. Dit betekende ook dat de ICT opnieuw ingericht moest worden. De data dienden overgezet te worden, alle mail, contactgegevens, spreadsheets en andere bestanden moesten verhuizen tussen de servers.

“De keuze voor RPO was dus voor de hand liggend,” aldus Tim van Haandel van Mulder “We waren erg tevreden over Freshng, waarbij we verkoop en orders in één systeem hebben. We hebben wel nagedacht over wat we anders en beter wilden. Daarbij kwam onder andere naar voren dat de snelheid van het systeem beter wordt wanneer de servers van RPO gebruikt zouden worden. Wij zagen, en zien, in RPO een ICT partner die ons goed adviseert en beloften waarmaakt.” Na de voorbereidingen, trok RPO twee maanden uit om de migratie voor te bereiden en te inventariseren welke data verhuisd moesten worden.

Door middel van een ontvlechting heeft RPO alle data en gegevens van Mulder uit het Greenery platform gehaald en verhuisd naar het RPO hostingplatform. De data en gegevens zijn goed beveiligd, er vindt een replicatie plaats naar een datacenter en de performance van het IT-systeem zijn aanzienlijk verbeterd.

De verhuizing van de ICT omgeving is probleemloos verlopen, op vrijdag draaide het systeem nog via The Greenery, op zaterdag zette RPO alles over, waarna Mulder op de systemen van RPO draaide en de uienhandel hervat kon worden.

Hostingplatform
RPO adviseerde een hostingdienst waarbij een soort driehoeksrelatie ontstaat tussen de klant, datacenter 1 en datacenter 2. In principe werkt de klant op server 1. Als er geen verbinding met die server mogelijk is, kan de klant via datacenter 2 bij de data in datacenter 1. Valt datacenter 1 uit, dan neemt datacenter 2 alles over. Er is zogezegd een driehoeksverhouding tussen de klant en de datacenters. Daarnaast bieden we een volledige uitwijkfaciliteit aan.

Mulder maakt gebruik van Freshng, aangevuld met specifieke functionaliteit voor de uien administratie. “Uiteindelijk wordt dit aan het standaardpakket toegevoegd en kunnen andere bedrijven die ook gebruiken.” Twee voorbeelden van extra functionaliteiten die Mulder gebruikt, hebben betrekking op de orderverwerking in de inklaring bij de douane. In het eerste geval is er een offertetool aan de software toegevoegd. Daarin kan een verkoper een volledige offerte maken voor een klant. Met een muisklik wordt de offerte omgezet in een order zonder dat de gegevens opnieuw ingevoerd moeten worden. Elke order is voorzien van een takenlijst die afgewerkt moet worden. Die lijst omvat bijvoorbeeld punten als soort verpakking en transport. Daarnaast is er een directe koppeling gemaakt met de douane om exportdocumenten aan te vragen.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Meer informatie?

Download de brochure