Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Freshng - AGF-software

PROFESSIONELE SOFTWARE VOOR AGF BEDRIJVEN

RPO ICT Oplossingen voor AGF bedrijven
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Ogisng Software voor Vastgoedbeheer

PROFESSIONELE SOFTWARE VOOR VASTGOEDBEHEER

Balk Ogisng Software voor Vastgoedbeheer
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Logisticsng 3PL Software voor op- en overslag

3PL SOFTWARE VOOR OP- EN OVERSLAG

Logisticsng 3PL Software voor op- en overslag
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide background

ONZE SOFTWARE PAKKETTEN

ONTDEK ONZE NEXT GENERATION SOLUTIONS

Software oplossingen Standaar en Maatwerk oplossingen

Hillfresh

Een zakelijke match voor het leven

REF HillfreshVerliefd, verloofd en getrouwd binnen een mum van tijd. Ook in de zakelijke wereld kan het soms zó goed klikken, dat er in ‘no time’ een topprestatie wordt neergezet. 
Zo’n klik is er tussen Hillfresh International en RPO Automatisering. In een kleine vier weken hadden zij de automatisering van het startende Hillfresh op orde.

Tijdens een demonstratie van Freshng Advanced bleek er al een goede match te zijn tussen de twee ondernemingen. Deze was vooral gebaseerd op een ‘AGF no nonsense’-mentaliteit: een echte ondernemersmentaliteit, waarbij partners in business elkaar mogen confronteren. Zowel het importeren, exporteren als het leveren aan de binnenlandse groothandel en retailorganisaties zou snel softwaretechnisch operationeel moeten zijn. Na intern beraad binnen RPO werd unaniem besloten om deze uitdaging aan te gaan en snel na die beslissing volgde de handtekening van Hillfresh onder het contract.

Uitgekiend
RPO ontwierp een uitgekiend implementatieplan om tegemoet te komen aan de wensen van Hillfresh. Ten grondslag aan de implementatie ligt meer dan twintig jaar ervaring in het implementeren van softwarebedrijven in het AGF-segment. Hillfresh koos voor Freshng Advanced software van RPO. Manager Automatisering bij Hillfresh, Martijn van Asperen, is erg te spreken over de implementatie.

“RPO heeft in het gehele traject steeds het initiatief genomen. De gehele planning, van opleiding tot het daadwerkelijk begeleiden bij het in gebruik nemen van onderdelen van de software, is snel en degelijk aangepakt. En ook door de grote inzet van alle Hillfresh medewerkers is de implementatie gerealiseerd.
Omdat RPO als enige softwareleverancier een geïntegreerde financiële module bood, konden we ook hiervoor terugvallen op hun expertise, wat de voortgang absoluut bevorderde. Ook het kunnen versturen van EDI facturen aan de retail was per live datum operationeel.” Er zijn inmiddels plannen in de maak voor de ingebruikname van de WMS software van RPO. Door barcodescanning kunnen alle goederenbewegingen nog beter gevolgd worden en dat maximaliseert de beheersbaarheid en kwaliteit van de voorraad.

Continuïteit
Parallel aan het software implementatietraject moest binnen enkele weken een complete omgeving voor kantoorautomatisering worden opgeleverd. “Operationele continuïteit is uitermate belangrijk”, aldus RPO Commercieel Manager Paul van der Es. “Apparatuur moet betrouwbaar zijn maar in het geval van calamiteiten is het belangrijk om terug te kunnen vallen op betrouwbare leveranciers. Als Business Partner van IBM en Lenovo gaat onze voorkeur altijd uit naar deze beide merken. Wellicht iets duurder in aanschaf, maar absoluut concurrerend in prijs/prestatie.”

Geen zorgen
Om het kantoor en de loods van Hillfresh aan elkaar te verbinden heeft RPO de diensten van BBeyond ingeschakeld. RPO heeft het complete netwerk geïnstalleerd en beheert dit op basis van een vast contract. Martijn van Asperen is hier erg positief over: “De dienstverlening ‘RPO services’ neemt ons een hoop zorgen uit handen. De regelmatige bezoeken van de technische medewerkers van RPO optimaliseren het dagelijkse gebruik en werken preventief. Een perfecte dienst die ons in staat stelt om bezig te zijn waar we goed in zijn: handel in groente en fruit. We hebben geen zorgen over onze automatisering!”

Partner voor het leven
Het automatiseren van de kritische bedrijfsprocessen in de AGF-branche vraagt niet alleen van de leverancier goede programmatuur en service. Ook is een gezamenlijke drive om doelstellingen te realiseren door wederzijdse creativiteit van belang. Een implementatie in amper vier weken afronden is bijzonder. Dit zegt niet alleen iets over RPO, maar ook over Hillfresh.

Een paar maanden na de start van Hillfresh blikt Hillfresh Directeur Leo van den Heuvel terug op de samenwerking:

“In RPO hebben wij een partner gevonden voor het leven. Zij leveren een goed product en goede service. Zij maken ook fouten, maar herstellen die snel en adequaat. In onze wensen op het gebied van rapportage wordt snel voorzien. De medewerkers van RPO worden door onze medewerkers al bijna gezien als collega’s. Ze zijn er als we ze nodig hebben en ze zijn part of our team.

We’ve got a match!” Ook aan RPO-zijde bevalt de samenwerking. RPO Directeur Jan Roozen vermoedt dat het geheim van het succes ligt in het feit dat beide partijen eenzelfde instelling hebben. “Hillfresh lijkt op RPO in zowel ambitie en pragmatiek. Ik denk dat we daarom een goede samenwerking tot stand hebben gebracht. Wij houden hun ontwikkeling nauwlettend in de gaten en bereiden ons voor om adequaat in te spelen op hun toekomstige wensen op automatiseringsgebied. WMS is de volgende stap en RPO is er klaar voor.”

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Meer informatie?

Download de brochure