Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Freshng - AGF-software

PROFESSIONELE SOFTWARE VOOR AGF BEDRIJVEN

RPO ICT Oplossingen voor AGF bedrijven
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Ogisng Software voor Vastgoedbeheer

PROFESSIONELE SOFTWARE VOOR VASTGOEDBEHEER

Balk Ogisng Software voor Vastgoedbeheer
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide backgroundLogo Logisticsng 3PL Software voor op- en overslag

3PL SOFTWARE VOOR OP- EN OVERSLAG

Logisticsng 3PL Software voor op- en overslag
Slide backgroundBalk RPO ICT automatisering
Slide background

ONZE SOFTWARE PAKKETTEN

ONTDEK ONZE NEXT GENERATION SOLUTIONS

Software oplossingen Standaar en Maatwerk oplossingen

Hoogsteder

Hans van Teulingen, Hoogsteder BV:
“Dankzij Freshng doen we meer met dezelfde mensen”

HoogstederDoor een interne verschuiving van bedrijfsonderdelen binnen The Greenery, werd de Hoogsteder Groep op 1 januari 2017 uitgebreid met twee nieuwe entiteiten. Op zowel het gebied van interne rapportages, als operationele aansturing moest er meer eenheid komen binnen de drie organisaties. De bedrijfsonderdelen van de Hoogsteder Groep wilden gaan werken met een centrale inkoop en centrale voorraad. De oplossing lag in een nieuw ERP systeem.

“Elke entiteit had een eigen vorm voor managementrapportage, maar dat is ongelukkig als je samen gaat,” vertelt Hans van Teulingen, senior controller bij Hoogsteder. “We werden geconfronteerd met meerdere softwarepakketten, daarom besloten we te zoeken naar een nieuw systeem.” Twee van de drie bestaande softwarepakketten waren verouderd. Die systemen werden door de leveranciers niet meer ondersteund en updates niet meer gebouwd. Het derde systeem, SAP, waar The Greenery mee werkt, voldeed niet aan de wensen van Hoogsteder.

Drie maal een week schaduw draaien voor rimpelloze livegang
“We wilden flexibel blijven in de manier waarop we met onze klanten om gaan,” vervolgt Hans. Bij de handelsonderneming, die van oorsprong een focus had op de Franse markt en tegenwoordig wereldwijd actief is, kunnen op het laatste moment nog veranderingen in orders binnen komen. Die moeten verwerkt zijn voor de vrachtwagens vertrekken. “Het gebeurt bijvoorbeeld dat een klant om kwart voor twaalf belt en er nog iets veranderd wordt,” vertelt Erik Dekkers, locatiemanager bij Hoogsteder. “Die order moet wel verwerkt zijn, voordat de chauffeur om half één vertrekt. Daarbij is het fijn om te werken met een specifiek AGF pakket. Freshng benadert onze corebusiness het best. Aangezien Freshng van RPO ook bij andere dochterondernemingen succesvol draait, wordt RPO als tweede softwareleverancier van The Greenery gezien.”

20180108 115722 resized 002In 2015 begon de zoektocht naar een nieuw pakket. In de nazomer van 2015 werd de definitieve keuze voor Freshng gemaakt. Daarna volgde nog 1,5 jaar waarin de software voor Hoogsteder op maat gebouwd werd en volgden drie schaduwsessies van een week om eventuele bugs uit te sluiten. “Deze drie sessies gaven veel vertrouwen en was het geen Big Bang toen we live gingen op 1 januari 2017,” vertelt Raymond van Zijl, applicatie manager van Hoogsteder. Erik voegt toe: “In de laatste sessie hebben we het nieuwe systeem leidend gemaakt, alsmede ook de logistieke aansturing vanuit de loods. Het oude systeem werd ’s ochtends uitgezet en ’s middags werden alle transacties alsnog ingevoerd in het oude systeem.”

Nieuwbouw en uitbreiding software
“Het was voor ons een mooi project, ze werken nu met 50 actieve gebruikers en hebben Freshng uitgebreid met veel extra functionaliteiten”, vertelt Werner Kastelein van RPO. “Bij een implementatie kom je altijd unieke dingen tegen.” Door het gecreëerde draagvlak werd een structuur opgetuigd, waarbij het personeel via zogenaamde key-users mee kon praten over Freshng. “Ik hield een presentatie voor dertig man, dat is redelijk uniek,” illustreert Werner. Erik verduidelijkt: “Wij hebben een open bedrijfscultuur, we willen met dezelfde mensen meer aan kunnen en wilden zeker niet reorganiseren. In dat opzicht was het een efficiencyslag.”

foto Hoogsteder DEF 20180104 122156 resized 1 002Op termijn wordt er geïnvesteerd in een nieuw warehouse management systeem, maar daarvoor moet eerst de nieuwbouw afgerond worden. Hoogsteder bouwt een nieuw pand op een steenworp afstand van de huidige locatie. “We hebben nu twee locaties, die gaan we samenvoegen op één locatie in Bleiswijk,” vertelt Erik. De nieuwbouw moet in de eerste helft van 2019 de deuren openen. Voor die tijd zullen ook de internationale onderdelen van Hoogsteder op het nieuwe ERP-systeem worden aangesloten.


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Meer informatie?

Download de brochure